Nieuws

MotoPlus-weekendtour: Twente

Vrijdag, dat betekent weer een nieuwe MotoPlus-weekendtour. En dit keer trekken we door Oldenzaal en omgeving. Joa sekers, wi’j goat toer’n in Twente!

Twente is een prachtige regio en dat zul je zelf al heel snel ervaren na de start bij de McDonalds in Oldenzaal. Van daaruit gaat het richting Losser door het Oldenzaalse Veen en langs het vliegveld Twente. Via Weerselo, bekend van de antiekmarkt, rijden we omhoog over soms zeer smalle weggetjes, waarbij we na een kilometer of vijftig bij MotoPlusPunt Ria’s Eetcafé in Mander. Te vroeg voor een gastronomische stop? Na 85 kilometer kom je langs een tweede MotoPlusPunt, namelijk De Postelhoek in Ootmarsum.

Afijn, na Mander kom je in de parel van Twente, het dorp Vasse, in een van de oudste bewoonde gebieden van Nederland. Een bijna Engels aandoend landschap brengt je vervolgens in Oud Ootmarsum, waarna het landschap wat vlakker wordt. Richting Denekamp komen de glooiingen of essen echter weer terug. De weg van Lattrop richting Denekamp is waarschijnlijk door een motorrijder aangelegd, maar let hier wel op je snelheid, want er wordt regelmatig gecontroleerd!
Vanaf De Lutte rijden we via smalle kronkelende weggetjes over de Tankenberg, met zijn 85 meter de hoogste berg van Overijssel. Via onder meer Rossum en een lusje rond Oldenzaal eindigen we weer bij het beginpunt. Cirkeltje rond!

Ga je deze MotoPlus-weekendtour maken? Mail ons dan eens één of twee leuke foto’s. Komen deze in het blad, dan levert je dat ook nog eens het enige echte MotoPlus T-shirt op!

Download MotoPlus Weekendtour Twente GPX en track
Download MotoPlus Weekendtour Twente GPX track
Download MotoPlus Weekendtour Twente KMZ

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

27 september, 2024

Scooterfabrikant Piaggio heeft haar nieuwe MP3 310 gepresenteerd. Deze nieuwe uitvoering van de driewieler heeft ...
Waterdichte reisgenoot

Waterdichte reisgenoot

26 september, 2024

Het Duitse Ortlieb heeft haar portfolio onlangs uitgebreid met deze nieuwe Duffle RC, een zeer degelijke reistas ...

Overig nieuws