Nieuws

Italian Bike Week topt zomer af

Wil je het zomerse motorseizoen in stijl afsluiten? De tweede editie van de Italian Bike Week staat gepland voor september.

Het Italiaanse evenement heeft zijn wortels in de custom-scene, maar geeft dit keer extra aandacht allroad- en offroadrijders. Kleine kanttekening: ook vierwielers zijn van harte welkom. Plaats van handeling is wederom Lignano Sabbiadoro aan de Adriatsiche Zee. Er zijn slechtere plekken denkbaar voor een laatste motorweekend van het jaar.

De bijeenkomst vindt van 14 tot en met 17 september plaats. Je bent waarschijnlijk niet de enige deelnemer. De eerste editie was direct goed voor 40.000 deelnemers. Daar komen nu mogelijk nog wat offroad-liefhebbers bij. Zij kunnen zich uitleven op een 155.000 m² groot terrein met routes voor cross en enduro. De langste route meet zeven kilometer en loopt over de route van de 12-Uurs Enduro. De Notturna Tasselta klinkt op voorhand spannend. Het is een 350 kilometer lange nachtrit over onverharde wegen tussen Slovenië en Italië.

Net als in Nederland hebben de Italianen testritten ontdekt. Flink wat motorfietsfabrikanten zijn aanwezig met hun demo’s om proefritten te kunnen maken. Vanzelfsprekend is er veel aandacht voor custommotoren. Het Luna Park Area is gevuld met eettenten, muziek en kraampjes van exposanten. Op zaterdag vertrekt hier de Light Parade. Aan die tocht doen duizenden motorrijders mee.

Wil je alles weten over de Italian Bike Week? Kijk dan hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

27 september, 2024

Scooterfabrikant Piaggio heeft haar nieuwe MP3 310 gepresenteerd. Deze nieuwe uitvoering van de driewieler heeft ...
Waterdichte reisgenoot

Waterdichte reisgenoot

26 september, 2024

Het Duitse Ortlieb heeft haar portfolio onlangs uitgebreid met deze nieuwe Duffle RC, een zeer degelijke reistas ...

Overig nieuws