Nieuws

SERT Race Editions Suzuki GSX-S950 en GSX-S1000

De Race Editions van de Suzuki GSX-S1000 en 950 van Suzuki France en SERT Factory Workshop zijn niet alleen populair in Frankrijk. Onlangs presenteerde SERT een nieuwe editie van de GSX-S1000 Race Edition. Een bijzonder fraaie weer. Helaas alleen voor de Franse markt

Het Yoshimura SERT-Suzuki team veroverde in 2021 de titel in het EWC Endurance World Championship. Aangezien het SERT team in Frankrijk is gevestigd, zijn er diverse race-geïnspireerde ombouwsets en complete Race Editions van de GSX-S1000 en GSX-S950 verkrijgbaar, die in samenwerking met Suzuki France zijn gemaakt, evenals een speciaal Bol d’Or model van de Suzuki Hayabusa.

Onlangs verraste de SERT Factory Workshop met een nieuwe uitvoering van de GSX-S1000 Race Edition. Deze keer in de basiskleur blauw metallic, gecombineerd met goud, in plaats van de endurance-kleuren rood/zwart/blauw zoals hiervoor. Naast de kleuren en de decors is de nieuwe  GSX-S1000 Race Edition voorzien van de volgende onderdelen: fly-screen, racy zadel met duocover, Akrapovic-uitlaatdemper, rode Brembo-remklauwen voor, rem- en koppelingshendelbeschermer, diverse motorblokbeschermers van GB Racing en een korte kentekenplaathouder. Daarnaast is de Race Edition voorzien van een genummerd aluminium embleem en wordt ‘ie geleverd met een werkplaatsmat, T-shirt en pet. Totaalprijs in Frankrijk: 16.999 euro, zo’n 3.500 euro meer vergeleken met het standaard 2023-model in Frankrijk.

Ook is er dit jaar een Suzuki GSX-S950 Race Edition, de variant met 95 pk vermogen, wat eventueel teruggebracht kan worden naar 48 pk voor het A2-rijbewijs. Deze Race Edition is ook voorzien van een Akrapovic-demper, duozadelcover en van een genummerd aluminium plaatje. Deze 950 kost 13.099 euro in Frankrijk. De Premium-versie is er daarnaast nog voor 14.699 euro, en heeft rode Tokico-remklauwen, diverse andere covers en beschermers en wordt geleverd met een fanpakket. Naast de basiskleur blauw metallic is er keuze uit andere kleurvarianten.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

27 september, 2024

Scooterfabrikant Piaggio heeft haar nieuwe MP3 310 gepresenteerd. Deze nieuwe uitvoering van de driewieler heeft ...
Waterdichte reisgenoot

Waterdichte reisgenoot

26 september, 2024

Het Duitse Ortlieb heeft haar portfolio onlangs uitgebreid met deze nieuwe Duffle RC, een zeer degelijke reistas ...

Overig nieuws