Nieuws

Indian-special put inspiratie uit tatoeage

Bassist en rockster Richard Jones van The Stereophonics heeft een zeer speciale Indian Sport Chief laten bouwen. Inspiratie vond hij op zijn plectrum.

De ‘Rage’ is een door Krazy Horse gebouwde special. Het Britse bedrijf bouwt al 29 jaar customs op bestelling. Bij dit exemplaar wilde het traditionele productiemethoden gebruiken. De Rage kreeg daardoor bijvoorbeeld zandgegoten details als de zijkappen.

Richard Jones begon al met motorrijden toen hij elf jaar oud was. Met tatoeages begon hij iets later, maar net zo overenthousiast. Toen Krazy Horse hem vroeg om inspiratie voor het ontwerpproces van de motor wist de Welshman direct wat hij wilde. “Ik heb tatoeage-ontwerpen op mijn plectrums voor elke tour die we doen en ik koos een Aas van Schoppen-doodskaart als inspiratiebron.”

De belly-pan is al net zo traditioneel en handgemaakt. Adrian Smith van Buckland Automotive Engineering wikkelt zich om de voorband in een stijl die doet denken aan dragrace-motoren. De drie verbindingsstukken komen terug in de drievoudige LED-verlichting in de koplamp.

OJZ Engineering fabriceerde een op maat gemaakt 2-in-1 uitlaatsysteem in een traditionele megafoonstijl. Verdere onderdelen komen van Wunderkind, het kleurenschema van Pageant Paint en Billet performance.

Met eigen ogen zien hoe de Rage tot stand kwam? Kijk hier voor de video.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

Piaggio presenteert nieuwe MP3 310

27 september, 2024

Scooterfabrikant Piaggio heeft haar nieuwe MP3 310 gepresenteerd. Deze nieuwe uitvoering van de driewieler heeft ...

Overig nieuws