Nieuws

TT Assen 2020 definitief van de baan

De verwachting is werkelijkheid geworden, het TT Circuit Assen heeft laten weten dat de 90e race van de koningsklasse op Nederlandse bodem niet dit jaar, maar in 2021 verreden zal worden. ‘Natuurlijk is de teleurstelling binnen de organisatie van TT Circuit Assen groot, maar het is een keuze die logisch is in deze tijden van onzekerheid. De gezondheid van de fans en alle andere betrokken partijen heeft onze hoogste prioriteit’, aldus de organisatie in een persbericht.

Fans die al een ticket gekocht hadden voor de Dutch TT van 2020 kunnen hun aangeschafte ticket gewoon houden want deze blijft geldig voor de race in 2021.

Door de afgelasting van de TT vanwege het coronavirus, wordt de TT in Assen voor het eerst in 75 jaar niet op de geplande datum verreden. Met uitzondering van de oorlogsjaren ( 1940 – 1945) heeft de race sinds 1925 altijd op de kalender gestaan.

“Geen TT in 2020 is een trieste breuk met ons mooie en roemruchte verleden. Geen TT is wat velen een aantal maanden geleden ondenkbaar zouden hebben genoemd. De TT, die als enige Grand Prix ter wereld altijd op de WK-kalender heeft gestaan. 165.000 motorfans die drie dagen feest vieren. Met 105.000 bezoekers op de wedstrijddag wereldwijd de grootste Grand Prix van het afgelopen jaar. Die TT staat dit jaar niet meer op de kalender”, aldus de organisatie.

Zij laat ook weten de afgelopen dagen veel veel hartverwarmende reacties van fans, uit binnen- en buitenland ontvangen te hebben. “Dit werkt enorm motiverend. Het is ongelooflijk om te zien en horen hoe diep de TT bij motorfans in het hart zit. Fans uit alle delen van de wereld, van jong tot oud, van Hoofdtribune tot de taluds, van Groningen tot Maastricht, van feestvierders tot de echte kenners van de sport, van Rossi tot Márquez.”

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Komt BYD met elektrische scooter?

Komt BYD met elektrische scooter?

29 september, 2024

BYD kennen we vooral als fabrikant elektrische auto’s en stadsbussen, maar de Chinese fabrikant wil met een eigen ...

Overig nieuws