Uit MotoPlus Magazine

Handelsreiziger op twee wielen

Theo Vousten reist de wereld over om andere exclusieve schoenen aan de man te brengen en dat doet hij bij voorkeur lekker op de motor. Europa, Amerika en het westen van Rusland, Vousten heeft het allemaal op twee wielen ontdekt. Door de seizoenen heen is hij jaarlijks een dikke twintig weken van huis. Zorgvuldig bepakt toerend over alle denkbare wegen. Een ondernemende motorrijder door weer en wind. Gestrikt voor perfectie, avontuur, nieuwsgierigheid en bovenmaatse reislust.

“Mijn fraaie retailbusiness is een gekoesterd excuus om per motor te reizen. Andersom is de motor een prima middel om mijn handel te realiseren. Een zorgvuldig geplande trip gaat bijvoorbeeld via Duitsland, Polen en de Baltische staten naar Sint Petersburg in Rusland. Om vervolgens 1.700 kilometer door te rijden naar de havenstad Moermansk. Daarna volgt de route via Finland, Noorwegen en uiteindelijk weer naar huis. Tijdens zo’n trip heb ik zo’n tien tot vijftien afspraken.”

Ook in de wintermaanden pakt Vousten bij voorkeur de motor, al vergt zo’n trip dan wel iets meer planning om sneeuwvrije routes uit te stippelen. “Tijdens de trips wissel ik de overnachtingen af tussen een slaapzak of een hotelbed. Het is maar net of ik de volgende dag op een afspraak strak in mijn kostuum moet verschijnen of niet. Afhankelijk van de weersomstandigheden maak ik ook een keuze. Onderweg ergens zomaar in een tentje slapen is wel het avontuurlijkst.”

Door de jaren heeft Vousten wel gemerkt dat het reizen met de motor hem stevig met beide motorlaarzen op de grond heeft gehouden. “Met name als ik tijdens een trip langs veel arme dorpjes ben gekomen, moet ik na de tijd echt even acclimatiseren en leer ik de weelde die we hier in Nederland hebben weer te waarderen. We maken ons hier wat dat betreft te vaak druk om gekkigheid.” Of Vousten nog wensen heeft op motorgebied? “Jazeker, ik zou nog wel eens door de uitgestrekte bossen van de Oeral willen rijden. Of via onverharde wegen van Moskou naar de steppes in Mongolië. Dat lijkt me fantastisch.”

Het boeiende volledige interview met Theo Vousten lees je in de dubbeldikke MotoPlus 3, die nu in de winkel ligt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws