Nieuws

Storm onthult Pulse

Op 1 oktober jongstleden onthulden 28 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven de STORM-Pulse en bereiken daarmee een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van elektrische mobiliteit. Want om mijlen gaat het, de STORM-Pulse valt op door zijn actieradius van 380 kilometer, mogelijk gemaakt door een modulair battarijenpakket bestaande uit 24 cartridges (totaalgewicht 160 kilo), die tezamen goed zijn voor 28,5 kWh aan energie. Deze cartridges zijn uitwisselbaar, waardoor de motor eenvoudig en snel ‘volgetankt’ kan worden. Bovendien kan ervoor worden gekozen om bij korte afstanden met minder cartridges te rijden, waardoor de motor, die vol 340 kilo weegt, lichter wordt en eveneens het zwaartepunt naar beneden wordt gebracht.
De komende maanden zal de motor uitvoerig getest worden om in mei 2016 klaar te zijn voor een heuse wereldreis. Dit als voorbereiding op deelname aan The 80 Day Race (in tachtig dagen en 40.000 km de wereld rond), die een jaar later, in april 2017, van start gaat. Met beide reizen beoogt het team het imago van duurzaam vervoer (lees: zonder verbrandingsmotor) wereldwijd te verbeteren. De reis van 80 dagen zal over het noordelijk halfrond lopen. Landen waardoor gereisd wordt zijn behalve de Verenigde Staten en Europa ook Turkijke, Iran en China. Om de motor en het reisteam overal ‘op te kunnen laden’, wordt er langs de route een netwerk opgezet van mensen, bedrijven en universiteiten die willen ondersteunen, de STORM-Grid. Mensen kunnen zich via de website www.storm-eindhoven.com/crowdfunding daarvoor aanmelden.
Natuurlijk is het team er alles aan gelegen om in 2017 The 80 Day Race te winnen, toch is dat niet het ultieme doel. Het draait vooral om de potentie van duurzame energie in de hedendaagse mobiliteit te promoten. In een korte tijd hebben de studenten in ieder geval al iets veelbelovends op poten weten te zetten. Wordt vervolgd!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Yamaha teaser YZF-R9

Yamaha teaser YZF-R9

6 oktober, 2024

Begin dit jaar werd bekend dat de Yamaha R6 afgelost gaat worden door de nieuwe R9. Op 9 oktober moet er meer ...
Eerste test Yamaha MT-09 Y-AMT

Eerste test Yamaha MT-09 Y-AMT

5 oktober, 2024

Ruim twaalf jaar – sinds de komst van de NC700 DCT – had Honda zo’n beetje het alleenrecht op ...

Overig nieuws